van Gogh      

 

 

HOREN, ZIEN en HIJGEN met VINCENT van GOGH

Horen, zien en hijgen met Vincent van Gogh

 

 

Saint-Remy- de-Provence
20 tot 26 mei 2012

 

 

 

Wilt u zich op een unieke wijze onderdompelen in de geuren en kleuren, de smaken en paden van Vincent Van Gogh: de zesdaagse ‘Horen, zien en hijgen met Vincent van Gogh’ is geknipt voor u. Vincent van Gogh leefde de laatste jaren van zijn turbulente leven in het Hospice St.-Paul de Mausole in St.-Rémy de Provence.


 

Hospice St.-Paul de MausoleHospice St.-Paul de Mausole

U kunt zijn schilderijen, zijn kwellingen en zwerftochten op de voet volgen, want u logeert op een penseelstreek van zijn laatste verblijf. Au pied de la Montagne. Midden het zinderende Provençaalse kader geniet u van alle comfort in het gastenverblijf ‘Les oliviers de Saint Paul’, niet toevallig gelegen aan de Avenue Van Gogh, tien minuten stappen van het centrum van St.-Rémy.

Les oliviers de Saint PaulLes oliviers de Saint Paul











Deze prachtige locatie aan de voet van Les Alpilles is een moderne villa, gebouwd in typisch Provençaalse stijl. Met zwembad en tuin op een setting van 1000 m². De ruime 2-persoonskamers zijn alle voorzien van een eigen badkamer met douche of ligbad. Het terras is een aangename plek om te vertoeven voor de maaltijden, de workshops en de zuiderse avonden.

In de voetsporen van Vincent van Gogh staat u oog in oog met de olijfbomen, de cipressen, de korenvelden, de huizen, de lavendel… die hem zo heftig inspireerden tot zijn flamboyante, verbluffende rondedansen van kleuren en contrasten.





Niet alleen door museumbezoek , maar ook via begeleide wandeltochten, films, muziek, poëzie, voordrachten… krijgt u almaar meer zicht op de diverse facetten van van Goghs leven en werk. En niet onbelangrijk: via workshops creatief schrijven en plastische doe-momenten krijgt u de kans om u te verdiepen in deze grootmeester.
Workshops e.a. activiteiten omspannen gemiddeld 2 à 3 uur in voor –of namiddag. Er blijft voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de omgeving, het zwembad, het gezelschap.

En daar heerlijk bovenop: zon en zuiderse keuken en wijn gewaarborgd! We starten de dag met een ontbijtbuffet. ’s Middags wordt naargelang de activiteiten een lichte lunch of een picknick voorzien.
’s Avonds wordt er tijd genomen om te tafelen. Het avondmaal wordt afwisselend verzorgd door de gastvrouw, of genoten in één van de lokale restaurantjes waar u de echte Provençaalse keuken kan verkennen.




Deze intense zoektocht naar van Gogh in al zijn facetten verloopt onder de deskundige leiding van uw gastheer Daniel Billiet, dichter en docent creatief schrijven, en uw gastvrouw Sabine Hoosemans, licentiaat Kunstgeschiedenis en docent creatieve leesbevordering.



Daniel BillietSabine Hoosemans


Het programma

Geleide van Gogh-wandelingen in Saint-Remy en bezoek aan het Hospice Saint-Paul de Mausole


Saint-RemySaint-Remy




Vrij bezoek aan de streekmarkt van Saint-Remy op woensdagochtend.


Markt Saint-Remy Markt Saint-Remy

Markt Saint-Remy




Daguitstap naar Arles. Op zoek naar Vincent.


Arles Arles

Arles




Proza en poëzie, informatieve lezingen en films over de talrijke thema’s die zijn leven beheersten: zijn landschappen, zijn zelfportretten, zijn kleuren, …
Was van Gogh echt gek? Of gewoon geniaal? Of was het net de Provence met haar uitzonderlijk licht -en kleurenspel die hem gek maakte?
U bent gewaarschuwd!








Kruip in het hoofd van de kunstenaar, probeer voeling te krijgen met de man achter de schilderijen. Via workshops creatief schrijven en plastische doe-momenten naar keuze.


Daniel Billiet SAbine Hoosemans




En nog veel meer van dat alles, overgoten met een Provençaals aroma.


Kostprijs en voorwaarden

Van zondag 20 tot zaterdag 26 mei:

Arrangement op basis van 6 overnachtingen + workshops + volpension + tickets en excursies.

Maximum 10 deelnemers!

Per koppel: €1600/arrangement op basis van een 2-persoonskamer

Single: €850/arrangement/op basis van een gedeelde 2-persoonskamer met aparte bedden

Single: €1000/arrangement/ op basis van een aparte (2-persoons)kamer

Niet inbegrepen:
Transport van en naar België of Nederland - persoonlijke dranken - één vrije lunch tijdens daguitstap Arles - vrije bezoeken ter plaatse naar keuze.

Inschrijving uitsluitend via info@deleesmeermin.be
0474/70.37.63
Inschrijving pas geldig na volledige betaling.
Uiterste datum van inschrijving: 1 april 2012

Dit arrangement gaat door van zodra er 6 deelnemers zijn. U ontvangt definitieve bevestiging van zodra dit het geval is.
Indien dit arrangement geen doorgang zou vinden, krijgt u het volledige bedrag zo snel mogelijk terugbetaald.
Bij annulering door u om gewichtige persoonlijke redenen, wordt er 10% van de deelnameprijs weerhouden .




Adres

1 E Avenue du Edgar Leroy
(klein straatje ter hoogte van 77D Avenue Van Gogh)
13210 Saint-Remy-de-Provence





Bereikbaarheid



Flyer

Flyer in PDF formaat




Enkele interessante websites

van Gogh museum
Vincent van Gogh Gallery
Saint Rémy de Provence
Site archéologique de Glanum
Arles, office de tourisme

 

 

 

 

Situering